Når to ringrever møtes

 

09 - sort hvit.ashxEinar Økland (Foto: Samlaget)

Etter rundt 80 bøker og med snippveska full av burleske og finurlige vendinger, møter vi Økland på Ordkalotten onsdag 5.oktober klokka 20.30 på Driv.

Med seg har han også Brages hederspris som han ble tildelt i fjor. I tildelingen kan man blant annet lese: «Ved siden av sitt forfatterskap, har dagens hedersprisvinner vært en viktig litteraturkritiker og konsulent for en hel generasjon forfattere. Forfatteren var også sentral i kretsen rundt tidsskriftet «Profil». Formidling av andres litteratur har alltid vært viktig for hedersprisvinneren vår. Så var han også en av de tre som tok initiativet til å opprette Norsk Forfattersentrum i 1968.»

Hans siste diktsamling Sykling i søvne kom ut i fjor. «Man blir rett og slett i godt humør av å lese Einar Økland.» Sa anmelder Henning Howlid Wærp i Aftenposten.

Samtalepartner Liv Lundberg, er selv poet og professor i skrivekunst på Uitø. Hun har bygget opp Forfatterstudiet i Tromsø og en kjent stemme i litteraturfeltet. Som poet, essayist og gjendikter står hun støtt på sin unike kunnskap.

Møtet med disse vil bli interessant og vi gleder oss til denne kvelden.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s