Ramsalt samtale

havboka

Morten A. Strøksnes kritikerroste bok Havboka eller Kunsten å fange en kjempehai fra en gummibåt på et stort hav gjennom fire årstider består av skildringer fra havet basert på mytologi, fortellinger og poesi. Strøksnes kommer til Ordkalotten lørdag 8.oktober, hvor han i samtale med John Gustavsen skal snakke om dette.

Brageprisen og Kritikerprisen ble tildelt Strøksnes i 2015 og anmelderne kastet berettigede lovord etter forfatteren:

Havboka er en besettende og medrivende bok som holdt meg i fast grep fra første side … Sjangermessig er ikke Havboka så enkel å plassere. Uansett er den en stor glede å lese. Velskrevet, gjennomarbeidet, elegant. Det veksler mellom finstemt poesi og, hva skal vi si, populærvitenskapelig formidling av høy klasse … Strøksnes behandler en tematikk han behersker til fulle. Det finnes engasjement, og en dyp forståelse  og innsikt mellom disse linjene … Vi visste fra hans tidligere produksjon at Morten Strøksnes både er en uredd journalist og en forfatter med skarp observasjonsevne. Hans ry vil fortsette å vokse etter Havboka, som er en bragd.” Skjalg Fjellheim, Nordlys

I gummibåten denne kvelden finner vi også samtalepartneren John Gustavsen som vert og han vil nok med sitt erfarne blikk og dristige vitt lede samtalen med stø kurs.

Vær tidlig ute – det kommer til å bli kø!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s