Helt Haarder på Driv

johnhelthaarderjohnhelthaarderjohnhelthaarder

Mulig han er noe ukjent for det norske lesehjertet, og har du ikke lest han, kan du se frem til en opplysende og lærerik aften med den danske forfatteren Jon Helt Haarder. Hans bok Performativ biografisme var gjenstand for debatt i landet det er så godt å være norsk i:

Ved ’performativ biografisme’ forstår Helt Haarder det, at kunstnere bruger både sig selv og andre virkelige personer i en æstetisk betonet interaktion med læserens og offentlighedens reaktioner – i feedbacksløjfer af mere eller mindre umulig skelnen imellem sandhed og løgn. kan man lese i information.dk

 

Haarder selv sier:

«Det er sjældent, der sker noget helt nyt i litteraturen. Men i vores tid er der en særligt stor sult efter virkelighedsnær underholdning. Tænk bare på de populære reality shows. På den ene side er de utroligt kunstige og tilrettelagte. På den anden side er det, der sker i realityshows, noget, der er virkelighed for deltagerne og kan have konsekvenser i ikke bare den enkelte sekvens, men også i deres liv bagefter. Og mange af de træk, som kendetegner realityshows, kendetegner også den nye strømning i den moderne litteratur, som jeg kalder performativ biografisme. Den kan rent kunstnerisk noget af det samme, som realityshows kan. Noget af det er noget lort, noget af det er godt, men det kan ikke afvises, bare fordi det deler træk med realityshows» i Berlingske.

Hvordan det norske publikum vil ta imot denne engasjerte inngangen til jeget, er det nettopp du som publikumer kan være med på å påvirke torsdag 6.oktober klokka 19 på Driv under Ordkalotten.

Bestill billetter her.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s