Verdensrommet er et kjempeøre

beateg

Foto: Henrik Lindal/Bonniers förlag

Om verden virkelig er et kjempeøre eller ikke, kan man jo lure på og det er mulig man får svar på dette under seansen med forfatteren Beate Grimsrud fredagskvelden på Ordkalotten.

Beate Grimsruds ferskeste roman Evighetsbarna kom ut i fjor og det ble kastet lovord etter den fra en nærmest samlet kritikerbestand:

Språklig er Beate Grimsrud alltid tett på opplevelsen, hun er i følelsen, den holdes frem i rene ord, uten forklaringer eller omskrivinger for en utenforstående. Dermed tvinges vi som leser til å se og oppleve verden på en nye måte. sa anmelderen i NRK

I 2010 ble Grimsrud nominert til Nordisk råds litteraturpris for romanen En dåre fri, fra både Norge og Sverige. Hun skriver alle sine bøker på både svensk og norsk.

Hun innehar blant annet Kritikerprisen, den svenske Sveriges radios romanpris. Doblougprisen. Hun har i tillegg mottatt Amandaprisen da hun også er filmskaper.

Møtet med Grimsrud blir en mulighet for et nært møte med en forfatter som spiller på et stort register. Hun skal være en del av Kulturnatta i Tromsø kl 18. fredag 7.oktober på Perspektivet museum, samt på Driv samme dag klokka 19.30. Her skal hun samtale med Therese Bakkevold, som også jobber med tekst, teater og performance.

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s