Folk på festival onsdag

Her følger noen festivaløyeblikk fra onsdag.

Forfattergavene levert av Glasshytta Blåst med Ordkalottens logo brent inn.

 

standbibloVi er innstallert med stand på biblioteket. Her Ordkalottfrivillige Lisa og Caroline

biblioBiblioteksøyeblikk

10bibliFra en av Bibliotekets utstillinger

img_3888Bibliotekets utstilling av Drøbaks Fribytegner Fadi Abou Hassan som du vil kunne møte på lørdagen under Nordnorsk forfatterlags Fjørtoftseminar

1sceneonsd1

Vi er innstallert på Driv og scenen er klar!

Norsk kulturråds Arne Vestbø hjertelig tilstede på Driv etter å ha åpnet hele festivalen på biblioteket tidligere på dagen. Her med Ordkalottfrivillige Ylva og Eva

Ordkalottens daglig leder Ingebjørg Liland sjekker siste lister før vi starter kvelden

5sceneidaogida

Forfatter Ida Hegazi Høyer i samtale med Ida Zachariassen Sagberg. Høyers siste bok Fortellingen om øde ble nominert til NRK P2-lytternes romanpris. Ida og Ida fant tonen på scenen og de fant gode perspektiver til glede for et klassisk Ordkalottpublikum. Dette er et forfatterskap som vil bli spennende å følge videre fra en meget produktiv forfatter.

6jscenelivogeinar

Forfatter Einar Økland hadde poeten Liv Lundberg til bords og samtalen ble preget av to forfattere som hadde mye til felles, men som også fikk frem ulikheter i det skriftlige. Økland ble av Lundberg betegnet som en meget allsidig og erfaren forfatter som har vært innom det meste i litteraturen, ikke bare som forfatter, men også som organisator. Samtalen var også innom ejakulasjonsdikt og hjerneforskning. En meget inngående og interessant samtale som vil bli stående i Ordkalottens bevissthet som en av publikumsvinnerne – og vi er fremdeles kun på onsdag i festivaluka!

9scene

Siste bolk ut var forfatter Ingeborg Arvola i samtale med Irene Larsen. Arvolas bok Neiden 1970 fikk et dypdykk gjennom Larsens gode lesning. Arvola som også hadde Ordkalottens prolog på åpningsseansen tidligere gikk nærmere inn på hvordan det var å skulle skrive om en far som var alkoholisert, men også om lærdom som hun den dag i dag sitter igjen med.

En flott avslutning på Ordkalottens første dag!

Foto: Lene E. Westerås

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s