Kreativt på skrivekurs

img_20161008_133943Gaute Heivoll holdt skrivekurs lørdag og søndag under Ordkalotten. Ti engasjerte deltakere hadde på forhånd sendt inn to sider skjønnlitterær tekst for vurdering. Etter en teoridel der det kom fram at både «dumhet» og «klarhet» er viktige ingredienser i skriveprosessen ble tekstene gjennomgått. Skribentene fikk ros og ris og tips til videre jobbing med tekstene sine. Gjengen rundt bordet deltok alle aktivt i diskusjonen og tok Heivolls «slemme» skriveoppgave på strak arm. Han satte et glass vann på bordet og ba forfatterne skrive en tekst ut fra det.

img_20161009_145105

Et enkelt glass vann kan altså fremkalle de utroligste assosiasjoner, historier og metanivåer, som her i Irene Larsen sin tekst: 

«Gaute Heivoll holder forfatterkurs. Kurset er over to dager. Den første dagen har han sett an forsamlinga. Det er bare kvinner, ingen menn. Alderen på deltakerne varierer. Tekstene er greie, men han savner brannene i dem. I løpet av kvelden i går satt han på hotellrommet og lurte på hva han skal gjøre med det. Han kom på hva Tor Ulven hadde sagt. Om at det bare trengtes et par brødsmuler på et bord for å skape en tekst. Tilsynelatende ubetydeligheter. Gaute vet ikke hva han helt synes om denne forsamlinga. De skravler og flirer mye. Holder ikke fokuset når de skriver. Han vil prøve med et glass lunkent vann. Få dem til å etablere linjer som kan trigge leseren. Skulle det bli for mange branner, kan han bruke vannet til å slokke»

hdr

 img_20161009_145049

Kurset var i regi av Norsk Forfattersentrum og Ordkalotten.

Ingebjørg Liland

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s