Forfattere Bang!

Bang! retter seg mot barn i hele skoleløpet. Arbeidsgruppen BANG! lager programmet og samarbeider med DKS og skoletjenesten som er fagsenter for litteratur om gjennomføringen.

Bjørn Sortland

Sortland-Bjoern_author_full

Bjørn Sortland er født i 1968 i Sunnhordland. Han er utdannet sosionom og har studert ved Skrivekunstakademiet i Bergen. Siden 1998 har han arbeidet som forfatter på heltid. Etter debutboken «Det er ikkje natta» fra 1992 har forfatteren skrevet en lang rekke barne- og ungdomsbøker, han er oversatt til nærmere 20 språk og har mottatt mange norske og internasjonale litteraturpriser. Karakteristisk for Sortlands bøker er både den lette, humoristiske stilen og at han tar barns og unges univers og problemer på alvor.

Foto: Aschehoug forlag.

Timo Parvela, Finland

csm_Timo_Parvela_portrait3BW_by_Markus_Henttonen_df358b6250Timo Parvelas bøker om Ella og vennene hennes er bestselgere i Finland og leses av mange barn i Norge. Nå kan du få vite hvorfor! Du får også vite hvem som mistet badebuksene sine i svømmehallen, hvorfor Rødhette har så stor nese og hva som er grunnen til at læreren til Ella og vennene hennes trenger ferie.

Forfatter Timo Parvela og oversetter Tor Tveite leser Ella historier, snakker om Ella bøkenes verden og hvor viktig det er å lese.

Foto: Markus Henttonen

Tor Tveite (oversetter)

Beate Grimsrud

Ingeborg Arvola

Sissel Horndal (f 1970) er billedkunstner, grafisk designer, illustratør og forfatter i særklasse. Hun har illustrert en lang rekke samiske og norske bildebøker, i tillegg til egne utgivelser. Sist i rekken er det samiske eventyret Sølvmånen fra 2015.

Barnetrinnet inviteres til forfattermøte og fortellerstund av Sølvmånen, historien om ei jente som blir røvet av Stallo.  Bildeboka finnes med samisk eller norsk tekst og forfatteren leser og viser illustrasjoner fra den.
Historien og tematikken kan være skummel for mindre barn, og tilbudet går derfor til elevene på 3. og 4. trinn.

 

solvma%cc%8anen-collage-970x569

 Foto: Foto: ČálliidLágádus / Geir Anders Hætta Berg
Reklamer