Fjørtoftseminar 8.okt

Lørdag 8. oktober

BIBLIOTEKET – Fri inngang

14.00 – 17.00 Fjørtoftseminaret 2016 Krig og flukt

-Hvordan formidles erfaringer fra krig – og flyktningesituasjoner i film og litteratur?

unspecified

Fadi Abou Hassan, fribytegner i Drøbak

Fadi Abou Hassan er en prisbelønnet palestinsk tegneserieskaper. Han bodde som flyktning i Syria til 2011, da han måtte flykte også derfra. Hans tegninger handler blant annet om politikk, vold, menneskerettigheter og kvinnefrigjøring.

Asbjørn Jaklin: Brent jord – hvorfor grep ingen inn?

12 000 beboelseshus, 500 industribedrifter og 150 skoler ble brent høsten 1944 og vinteren 1945. Hvorfor stoppet ikke de allierte raseringen av Nord-Troms og Finnmark? Hva gjorde den norske regjeringen? Og hvordan kunne den ansvarlige tyske offiseren, generaloberst Lothar Rendulic, bli frifunnet i Nürnberg?  Asbjørn Jaklin svarer på spørsmålene med bakgrunn i arbeidet med sin siste bok «Brent jord 1944-1945. Heltene. Ofrene. De skyldige».

Elisabeth Johansen, forfatter av dokumentarboka Brent land, om brenninga av Finnmark. 

Knut Erik Jensen, filmskaper med flere filmer med tematikk fra 2.verdenskrig bak seg. Jensen jobber nå med filprosjektet Lengsel etter nåtid.

nord5Knut Erik Jensen vil presentere en film fra krigen, brenningen og evakueringen fra Finnmark og Nord Troms. Filmen Tilintetgjørelsen er et resultat av et oppdrag fra Gjenreisningsmuseet i Hammerfest og er en del av deres utstillinger. Filmen er basert på, og bearbeidet på arkivmateriale fra Nordområdene

Bilderesultat for brent land orkanaFoto: Orkana forlag

Programleder: Paul Henrik Kielland                                         

Arrangør: Nordnorsk forfatterlagi samarbeid med Tromsø bibliotek

Arr. er støttet at Tromsø kommune og Fritt Ord

Reklamer